Cena zlata, odkup zlata .. in vse ostalo kar spada zraven!


Odkup zlata

Vsebino za rubriko Odkup zlata še pripravljamo. Do takrat pa si lahko preberete spodnji članek z nekaj nasveti za prodajo zlata.

 
Želite prodati vaše zlato?

Preden se odločite, da ponudite odkup zlata podjetju ali celo posamezniku se prepričajte, da ima potencialni kupec vašega zlata vse potrebne certifikate in/ali potrebne dokumente za opravljanje odkupa zlata. Pomembno je tudi, da ima zadostno znanje saj bo le tako lahko pravilno ocenil vrednost zlata. Namreč znani so primeri, ko podjetje ni imelo ustrezne dokumentacije in dovoljenja za opravljanje dejavnosti odkupa zlata. In tako so prevarali mnoge ljudi, ker so jih premamili z gotovino, ki so jo ponudili na licu mesta za odkup zlata. Seveda je bil znesek mnogo manjši od tistega, ki bi ga stranke dobile pri drugih poštenih odkupovalcih. Pazljivi bodite tudi na tehtnico. Tehtnica s katero tehtajo zlato mora biti pregledana in umerjena s strani pooblaščene inštitucije. Če se vam zdi tehtnica neprimerna in dobite občutek, da ni primerna vam priporočamo, da od odkupovalca zlata zahtevate potrdilo o ustreznosti tehtnice. Namreč tudi to je praksa nekaterih, da z manjšim posegom v tehtnico le-to predelajo, da kaže manj gramov kolikor jih v resnici vaše zlato ima.

Torej previdnost ni odveč, ko se odločite za prodajo zlatnine. Priporočamo tudi obisk večih odkupovalcev in nato primerjajte ocene in cene za odkup zlata, ki so vam jih ponudili.

Pa srečno pri prodaji! foto: sxc.hu